Idén újra nagy divatját éli a pliszírozott szoknya, amit ma már szinte bármivel fel lehet venni. Legyen az pamut póló, kötött pulóver, mesefigurás pulcsi, sportcipő, bokacsizma, hosszú szárú csizma,.. és még sorolhatnám.

De! Van egy-két szempont a viselésével kapcsolatban, amit nem árt figyelembe venni.

A szoknya hossza

Mint minden szoknyánál, a legideálisabb hossz, ha térdig, térd fölé, vagy közvetlenül térd alá ér. A hosszabb, lábszárközépig érő változatokkal vigyázzunk, mert alacsony lányokat még alacsonyabbnak tud mutatni! Magas, vékony lábakkal megáldott leányzók viszont nyugodtan választhatnak hosszabb változatot is.

A szoknya szabása

Azok a szoknyák, amin a berakások közvetlenül fentről, a derékrésztől indulnak, könnyen kihangsúlyozhatják a széles csípőt vagy a has- és/vagy derékrészen felrakódott kis felesleget, ezért ilyenkor ajánlatos inkább olyan változatot keresni, aminek a derékrésze kicsit vastagabb, és a berakások is lejjebbről indulnak.

Vagy válassz hozzá bővebb fazonú pulóvert vagy felsőt, amit elég csak középen betűrnöd, és itt az anyag esése az, ami takarni fogja a problémás területet. Vagy ugyanebből kiindulva az is segíthet, ha felveszel hozzá egy kicsit hosszabb farmerdzsekit, blézert vagy bőrkabátot, ami takarja azt a részt, ettől máris komfortosabban érzed majd magad.

Milyen cipővel hordjuk

Ez ugyancsak egy elég fontos kritérium, nemcsak ezeknél a szoknyáknál, hanem úgy általánosságban is. Azt  már biztosan hallhattátok tőlem, de talán máshol is, hogy általános szabály az öltözködésben, hogy A  VÍZSZINTES VONALAK, OTT ÉS AHOL ELVÁGNAK OPTIKAILAG, OTT SZÉLESÍTENEK ÉS EZÁLTAL RÖVIDÍTENEK IS.

Jelen esetben a dolog pedig úgy néz ki, hogy van a szoknyánknak egy végződése – egy vonal -, és van egy, ahol a cipőnk kezdődik – még egy vonal. Minél több van ezekből a törésekből, annál inkább összenyom és alacsonyabbá tesz minket. Értelemszerűen tehát a magasabb lányoknak nem okoz gondot egy kis rövidítés, ezért nekik a bokacsizma, és ha még vékony bokájuk is van, akkor a pántos cipő vagy saru is megengedett. Viszont alacsony lányok kerüljék ezeket, helyette választhatnak sportcipőt, balerinát, vagy akár csizmát is (ez viszont akkor mutat jól, ha a csizma szárát takarja a szoknya).

A tuti tipp pedig a már sokszor emlegetett nude színű, hegyes orrú klasszikus magassarkú, amivel biztosan nem fogsz mellé, mert az gyönyörűen nyújtja és még karcsusítja is a lábakat.

Persze sokszor nehéz eldönteni még a fentiek végigzongorázása után is, hogy vajon számodra előnyös-e vagy sem az adott darab. Az, hogy szerinted nem áll jól, az mindig egy szubjektív vélemény, amitől elég nehéz elvonatkoztatni, ezért érdemes kikérni mindig egy barátnő, vagy akár egy hozzáértő véleményét is.

Ha szeretnél személyre szóló, professzionális segítséget stílusod kialakításához, akkor nyugodtan keress meg! A szolgáltatások leírásait ITT találod.

Ti szeretitek a pliszírozott szoknyákat? Megtaláltátok a megfelelőt? Mivel hordjátok?

(Képek forrása: Pinterest)