Legnagyobb örömömre igazán nagy sikere volt az első kapszulagardróbos bejegyzésemnek, amiben azt mutattam be nektek, hogy én hogyan állítottam össze magamnak egy tavaszi kapszulagardróbot. Ha elolvasnád azt is, vagy csak szeretnéd megtudni mit is jelent pontosan a kapszulagardrób kifejezés, akkor azt ITT megteheted!

És mivel sokan kértétek a folytatást, íme a nyári változat! Sőt, a jó hírem az, hogy ezentúl minden szezonban jövök majd nektek az én saját szezonális kapszularuhatáram bemutatásával!

Amint azt már legutóbb is említettem, az utóbbi években már sokkal tudatosabban építgettem a ruhatáramat – köszönhető ez annak, hogy most már pontosan tudom milyen színek, fazonok, szabások, stílus stb. előnyösek a számomra -, ezért pont úgy, mint a tavaszinál, most is könnyű dolgom volt az összeállítással. Szinte mindent a saját szekrényemből kellett csak elővennem, vagyis nem volt szükségem újak beszerzésére. Ráadásul teljes megnyugvással és izgatottsággal tapasztaltam, hogy minden egyes darabját ugyanúgy szeretem mint tavaly, vagy azelőtt, vagy amióta megvettem, és alig vártam már, hogy újra elővehessem és viselhessem őket. És amikor egy kapszulagardróbról beszélünk, pontosan ez lenne a cél!

Viszont azért rögtön azt is hozzátenném, hogy nyugodtan ki lehet ezt bővíteni (vagy cserélni) a változatosság kedvéért egy-egy új darabbal minden évben. Egy-két nyári ruha/szoknya beszerzése még nálam is folyamatban van.

Én azt gondolom, hogy a számokra sem érdemes nagyon rágörcsölni. Biztos hallottatok a #poject333-ról, aminek az lenne a lényege, hogy 3 hónapon át 33 ruhadarabot viselj, de véleményem szerint ezek csupán számok. Válassz annyit és olyanokat bele, amihez kedved van, ami számodra kényelmes. Az én tavaszi kapszulagardróbom például 24 darabosra sikeredett, de most ez a nyári már 30 darabos lett. De ezúttal egy kicsit több kiegészítő is került bele. Ennek csupán annyi az oka, hogy nyáron például sokkal szívesebben viselek kalapokat, kendőket, fejkendőket stb. Szóval nem kell aggódni, ugyanolyan jól tud működni egy 15 darabos, de akár egy nagyobb, 40 darabos ruhatár is. A fókusz úgyis inkább a jól kombinálhatóságon, és azon van, hogy Téged tükrözzön, és hogy Te, vagyis maga a viselője érezze magát jól benne!

Nos, akkor első lépésként megterveztem, hogy milyen színekből is álljon a kapszulagardróbom. Ez nem feltétlenül történt azonnal, de kipakoltam egy kupacba a nyári ruháimat, és hol elvettem – hol hozzátettem színeket, mire kialakult a végeredmény. Bázisszínként a mogyoróbarnát választottam, ami az egyik kedvencem a sötétebb neutrális színeim közül, ehhez pedig két világosabb neutrális árnyalatot, nevezetesen a krémfehéret és a bézst adtam hozzá. Érdemes a semleges színeket azért egy-két “színesebb” színnel is kiegészíteni, így esett a választásom még ezek mellett a zöldre és a sárgára. Mindezt pedig megbolondítottam egy kis trópusi levélmintával. Az olívazöldet előszeretettel viselem egész évben, de érdekes módon a sárga inkább a nyári ruhatáramra jellemző inkább nagyobb mennyiségben.

A színpaletta összeállításánál ismét az SBM színlegyező volt segítségemre, amit szándékosan úgy állítottunk össze, hogy külön vannak benne választva a neutrális és a kiegészítő színek, így sokkal könnyebben megy a számodra előnyös színekből harmonikus és átgondolt színkombinációkat összeválogatni. Ha szeretnél Te is ilyen színlegyezőt, akkor azt ITT tudod megrendelni.

A színek mellett mindenképpen érdemes a Te testalkatodnak, életvitelednek, stílusodnak stb. megfelelően kiválasztani a tartalmat, ahogy azt én is tettem. Most is szempont volt nálam a kényelem mellett megtartani a hétköznapi eleganciát. Nyilván ez inkább az első kapszulagardrób(ok)nál fontos szempont, mert értelemszerűen az egyre tudatosabb vásárlásoknak köszönhetően már eleve csak jó (színben, fazonban, stílusban is hozzád passzoló) darabok kerülnek bele a szekrényedbe, abból pedig nem fogsz tudni rosszat kiválasztani.

És akkor most nézzük meg egyenként, mi is került be az én nyári kapszulagardróbomba:

  • 9 felső: 1 zöld spagettipántos trikó, 1 sárga lenvászon trikó, 1 krémszínű ujjatlan trikó, 1 zöld ujjatlan len felső, 1 kötött rozsdabarna ujjatlan felső, 1 fehér lenvászon gombos ujjatlan ing, 1 barna lenvászon rövidujjú póló, 1 fehér madeira mintás rövidujjú blúz, és egy világosabb zöld hosszúujjú lenge blúz
  • 3 ruha: 1 vaníliasárga plisszítozott midi ruha, 1 virágmintás csíkos ingruha, 1 bézs színű ujjatlan midi fazonú lenvászon ruha
  • 4 nadrág: 1 zöld rövidnadrág, 1 fehér paperbag rövidnadrág, 1 fehér culotte farmer, 1 bézs lenvászon culotte nadrág
  • 2 “kabát”: 1 farmerdszeki, 1 levélmintás kimono
  • 4 pár cipő: 1 pár fehér vászoncipő, 1 pár középbarna bőr papucs, 1 pár sárga espadrilles, 1 pár arany-barna színű szandál
  • 3 táska: 1 sötétbarna hátizsák, 1 középbarna crossbody táska, 1 barna fonott kerek crossbody táska
  • kiegészítők: 1 fonott nyári kalap, 1 sárga virágmintás fejkendő, 1 sárga-fehér csíkos kendő, 1 sötétbarna fonott vastagabb öv

Összesen: 30 darab

Ellentétben az előző kapszulagardróbos poszttal, most nem fotóztam be nektek előre az ebből kihozható szetteket. Ennek oka csupán annyi, hogy most azért karatén híján szerencsére nem vagyunk az otthonunkba kényszerítve, másrészt pedig sokkal életszerűbb lesz nektek bemutatni az éppen aznapi összeállításaimat az Instagram és/vagy Facebook oldalamon. Úgyhogy ha kíváncsiak vagytok arra, hogy mi minden hozható ki ebből a ruhatárból, mindenképpen kövessétek figyelemmel a fent említett oldalaimat!

Nos, nemcsak a saját, de számos kapszulagardrób-tulajdonos nevében mondhatom, hogy nincs is felszabadítóbb és gondtalanabb érzés, mint amikor egy olyan ruhatárból öltözködhetsz reggelente, ami teljes mértékben téged tükröz, és aminek minden egyes darabját szereted és viseled! Szóval #kapszulagardróbrafel!

 

Azoknak pedig, akik szeretnének professzionális segítséget kérni a kapszulagardróbjuk összeállításához, azoknak két lehetőséget is tudok ajánlani:

  1. Ha úgy érzed, szívesen belevágnál egyedül, de szükséged lenne egy irányított, amolyan feladatlap-szerű kalauzra, ami lépésről lépésre végigvezet téged a megvalósítás útján, akkor töltsd le a SZEMÉLYRE SZABOTT KAPSZULAGARDRÓB – LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE című eBook-omat!
  2. Ha pedig inkább rám bíznád az egész folyamatot, akkor jelentkezz a KAPSZULAGARDRÓB COACHING nevű szolgáltatásomra, ahol a megvalósítás módját teljes mértékben a Te igényeidre fogjuk szabni!