Egy tökéletesen funkcionáló ruhatárnál nem elég csak a megfelelő darabok beszerzésére fektetni a hangsúlyt. Legalább annyira fontos figyelni a ruhadarabok, és különösen a cipők ápolására is, ugyanis ezzel teheted őket hosszabb életűvé – amit aztán meg is hálálnak majd neked.

Én már egy ideje szinte minden bőr cipőmet (legyen az egy bőr sportcipő, vagy akár egy hasított bőr loafer/csizma), amint megérkezik hozzám, impregnálom. Legjobb erre a színtelen impregnáló spray, mert ez sokféle cipőhöz használható. Alapos tisztítás, kefélés után lehet befújni vele a cipőket.

Ezzel egy vízálló réteg keletkezik rajta, és nem mellesleg kevésbé lesz fogékony a mindenféle elszíneződésekre, foltokra, valamint a színe is tartósabb lesz.

A Humanic üzletekben már létezik egy ilyen gép is, amibe beleteszik a cipőt, és az automatikusan impregnálja. Akár nem ott vásárolt cipőt is be lehet vinni hozzájuk. Mindössze 990Ft-ért.

Fontos viszont, hogy ezt bizonyos időnként (akár szezononként többször is) ismételni kell, nem elég csak egyszer alkalmazni! És bizony nemcsak télen érdemes erre gondolni!

Te odafigyelsz arra, hogy a cipőidnek hosszú élete legyen? Szoktad rendszeresen ápolni őket?