Sajnos még mindig sok tévhit kering a színtípus és az előnyös hajszín összefüggéseivel kapcsolatban, ezért arra gondoltam, hogy elmondom az én álláspontomat ezzel kapcsolatban.

Mire jó a színtípus meghatározás?

A színtípus meghatározás abban tud segíteni neked, hogy megtanuld a természetes szépségedet az adottságaid (eredeti hajszín, bőrtónus, szemszín) kiaknázásával előtérbe hozni, vagyis kihangsúlyozni. Nem ellene menni, mert akkor az egész értelmét veszti!

A másik út

Lehet azt az utat is választani (sokan meg is teszik), ugyanis egy jól megkomponált képpel szinte bármi eladható. Csak akkor ez már nem a természetességről szól, hanem egy műalkotás lesz.
Ha megváltoztatod a hajszíned, az ahhoz passzoló színeket, illetve sminkszíneket viseled, és mindennek fejében még meg is akarod győzni magad arról, hogy ez működik, akkor ezt a környezeteddel is el fogod tudni hitetni.
De ez csak egy látszat, mert mélyen legbelül nem fogod ugyanezt érezni. Ugyanis egy-egy ösztönösen választott valóban előnyös szín biztosan el fog ebben bizonytalanítani. És nem véletlenül!

Az eredeti hajszín a legjobb

Ezért határozottan ki merem jelenteni, hogy szinte kivétel nélkül az eredeti hajszínünk lesz a legmegfelelőbb. Nem véletlenül lettünk megteremtve úgy, ahogy. És pontosan ezért én nem szoktam az elemzések alatt letakarni az eredeti hajszíneket.
A színtípusunkhoz tartozó “leghelyesebb” hajszínünk tinikorunkban van, ami az évek során és különböző környezeti hatások (stressz, hormonok, betegségek, szülés stb.) következtében kifakulhat, beszürkülhet, fényét vesztheti.
A nagyobb összhang érdekében ezen lehet egy kicsit finomítani, vagyis a színtípunkhoz igazítani, de merőben mást kihozni belőle, ami az alaptulajdonságaink ellen megy, az semmiképpen sem ajánlott.

Nézzünk egy példát

Vagyis ha pl. neked alapjában véve hamvas (hideg árnyalatú) barna a hajszíned, akkor ne akarj ebből meleg szőke/vöröses/aranyló/rezes színt kihozni, mert az nem Te vagy és soha nem is leszel! Még akkor sem, ha úgy véled vannak benne hasonló pigmentek elvétve, napfényben..
Kevert típusoknál ugyanis ez nagyon gyakran megtévesztő tud lenni, de ez cseppet sem jelenti azt, hogy Te meleg színtípus lennél!

Hát nem logikus mindez? ????

Szóval ahelyett hogy elhinnénk mindenféle badarságot, amit itt-ott olvasunk, inkább tanuljunk meg egy kis logikával gondolkodni, mert az mindig sokkal célravezetőbb lesz!

Ha pedig kedvet kaptál Te is egy színelemzéshez, jelentkezz be hozzám személyesen vagy online!