A tavalyi év óta már szokásommá vált, hogy évszakról évszakra bemutatom nektek, hogy miből is állnak az én kapszulagardróbjaim, ösztönözve titeket arra, hogy egy csupán pár darabból álló funkcionális és tudatos ruhatár is tökéletesen tud működni. Most pedig fogadjátok szeretettel az idei személyre szabott tavaszi kapszulagardróbomat.

Az első, vagyis a tavaly tavaszi kapszulagardróbomról szóló bejegyzésemben elolvashatjátok, hogy mit is jelent maga a kapszulagardrób kifejezés, és miért is fontos az, hogy minden esetben és teljes mértékben személyre szabott legyen, valamint azt is bemutatom, hogy a csupán 24 ruhadarabból hogyan állítottam össze több, mint 100 szettet.

Tavaszi kapszulagardrób – ezúttal kicsit máshogy

Ahogyan a cím is utal rá, ez az idei tavaszi kapszulagardrób egy kicsit másmilyen lett, mint az eddigiek. Ennek több oka is van. Egyrészt azért, mert úgy tűnik sajnos az idei évünk sem alakult fényesebben, mint a tavalyi, már ami a szabad programválasztást illeti. Így az eredeti tervezethez képest kénytelen voltam az engedélyezett tevékenységekhez idomítani a ruhatáram összetételét. Ez annyit jelent, hogy a csinosabb darabokat (pl. ruhákat, blúzokat) mellőztem a ruhatárból. Másrészt pedig, aki követ Facebook-on vagy Instagram-on, az olvashatta, hogy egy kisebb baleset következtében megsérült a bal lábam, így nagy bánatomra idén nem fogom tudni a csinosabb, hegyes- és szűkebb orrú loafer-jeimet és bokacsizmáimat viselni.

Van még egy dolog, amit az előzőekkel ellentétben viszont szándékosan terveztem. Ez pedig a színösszeállítás. Eldöntöttem, hogy idén tavasszal megpróbálkozok egy csupán neutrális színekből összeállított kapszulából öltözködni. Aki követ már régóta, az most gondolhatja az, hogy az előzőek sem voltak túlságosan színesek, de persze ez leginkább a színtípusomból (Lágy Ősz) adódik. Ugyanis értelemszerűen lágy típusként nekem nem előnyösek a harsány színek, vagyis igazán színes ruhákat nem fogtok így sem úgy sem látni nálam. Viszont az örök kedvenc olivazöldjeimet most kihagytam. Én is kíváncsian várom, hogy vajon fognak-e hiányozni. Majd beszámolok róla.

A tavaszi kapszulagardrób háttérinformációi

Szóval hogyan is fog kinézni számomra ez a tavasz? Érdemes ezt a kérdést minden kapszulagardrób összeállításánál alaposan megválaszolni és eszerint tervezni.

Életvitel

Egyelőre sajnos a személyes tanácsadások megtartására nincs lehetőségem, de reméljük ez a napokban már változni fog. Ettől függetlenül szerencsére az online tanácsadásaim elég népszerűek. Sokszor vannak videóbeszélgetéssel járó tanácsadásaim is, amikre azért igyekszem egy kicsit elfogadhatóbban felöltözni, így szükségem volt/van pár olyan darabra is, amik nem a szakadt póló – melegítőfelső kategóriába tartoznak. Ezért tettem bele pl. 3 blézert is.

Emellett időnként beiktatok egy-egy bevásárlást, ügyintézést vagy postára szaladgálást (bár ez az utóbbi időben inkább csak bicegést jelent).

És mivel ovi sincs mostanában, de a jóidő már lassan tényleg beköszönt, így kislányommal és a kutyusunkkal sokat járunk sétálni, biciklizni, kirándulni. Joggereket meg jóganadrágokat (amiket általában viselek ilyenkor) ugyan nem tartalmaz ez a mostani kapszulagardróbom, de sokszor az is előfordul, hogy farmert veszek fel kapucnis pulcsival vagy pólóval és sportcipővel. Nyilván attól függően, hogy erdőbe megyünk kirándulni vagy csak a közeli utcákban biciklizünk.

Na és persze a sérülésem miatt szépen sorjában ki is kellett iktatnom minden olyan szűk orrú vagy magasabb sarkú cipőmet, ami most nem kifejezetten kényelmes. Szerencsémre maradt két sportcipő, amit még egészen jól el tudok viselni a lábamon, így nem kellett az említett “csodás” Birkenstock papucs – vastagzokni viselésére kényszerülnöm. Még jó, hogy a múlt hónapban megrendeltem ezt a vajszínű Nike sportcipőt, aminek az orra szélesebb is a többi cipőmhöz képest, és még egy fél számmal nagyobb is, mint kellene – ami most kifejezetten jól jön, mert így jelenleg ez tűnik a legkényelmesebbnek.

Színek és minták

Amint azt már fentebb említettem, kísérletezős jelleggel most csak neutrális színeket tartalmaz a kapszulám: fehéreket, bézseket, barnákat – és ezek árnyalatait. Viszont figyeltem arra, hogy az unalmasságot mindenképpen kompenzáljam valamivel. Mivel most a kedvenc leopárdmintás loafer-emről le kellett mondanom, ezért a felsők közé igyekeztem különböző mintákat és textúrákat belecsempészni: kockásakat, csíkosakat, leopárdmintásakat, apró pöttyöset stb.

 

Mit is tartalmaz ez a tavaszi kapszulagardrób

Mindezek tudatában pedig nézzük meg, mi az az összesen 25 ruhadarab és kiegészítő, ami túljutott ezeken a szigorú szűrőkön:

Kabátok/rétegek

 • teveszínű átmeneti szövetkabát
 • bézs ballonkabát
 • fehér blézer
 • teveszínű blézer
 • kockás blézer
 • barna bőrdzseki

Felsők

 • kockás vastag ing
 • bézs kapucnis pulcsi
 • középkék farmering
 • bézs rövid kardigán
 • csíkos hosszúujjú felső
 • barna vékonyabb V-nyakú pulóver
 • bézs hosszúujjú body
 • leopárdmintás hosszúujjú body
 • fehér rövidujjú póló
 • csíkos rövidujjú póló
 • apró pöttyös rövidujjú póló

Nadrágok

 • fehér skinny farmer
 • világoskék mom jeans
 • sötétkék mom jeans

Kiegészítők

 • fehér sportcipő
 • vajszínű sportcipő
 • vajszínű shopper táska
 • bézs közepes méretű crossbody táska
 • barna 2 az 1-ben pénztárca/mini crossbody táska (rendkívül praktikus darab, a pántja levehető, így pénztárcaként is használható, ami belefér mindkét nagyobb táskába, így nem kell állandóan átpakolgatni a benne lévő iratokat, kártyákat)

Azért megmutatom azt is, hogy eredetileg milyen cipőket tartalmazott volna ez a kapszulám 🙁

Ha szeretnéd látni mi minden hozható ki ebből az összesen 25 ruhadarabból és kiegészítőből, akkor kövess Facebook-on és/vagy Instagram-on, ahol naponta jelentkezek majd újabb összeállításokkal!

Szeretném ismételten kihangsúlyozni, hogy egy kapszulagardrób csupán akkor fog tudni teljes mértékben kiszolgálni téged, ha az minden lehetséges szempontból rád van szabva! Mind színekben, mind fazonokban, mind stílusban; és természetesen ehhez még rengeteg mindent hozzá kell vennünk, úgy mint pl. azt, hogy milyen az időjárás ahol élsz, vagy hogy milyen életszakaszban jársz. Vagyis csakis akkor fog igazán működni, és akkor fogod szeretni is minden egyes darabját, ha azt előre, minden lehetséges szempontot figyelembe véve tudatosan megtervezed. 

Ha kedvet kaptál Te is kapszulagardróbból öltözködni, de túl nagy falatnak érzed mindezt egyedül megvalósítani, akkor számos szolgáltatásom és termékem közül választhatsz:

 1. Ha úgy érzed nekivágnál mégis egyedül, csupán egy kis útmutatásra lenne szükséged, akkor töltsd le a SZEMÉLYRE SZABOTT KAPSZULAGARDRÓB EBOOK-omat!
 2. De ha nem kísérleteznél egyedül, hanem inkább rám bíznád a tervezés részét, akkor jelentkezz a KAPSZULAGARDRÓB TERVEZÉS szolgáltatásomra!
 3. Ha pedig belevágnál, de gyakorlatilag 0-ról indulsz, és esetleg egy egész csomagban gondolkozol, akkor jelentkezz a KAPSZULAGARDRÓB COACHING szolgáltatásomra!
 4. Ha pedig a kapszulagardróbod harmonikusabb színösszeállításhoz keresel segédletet, akkor rendeld meg a színtípusod szerinti SZÍNLEGYEZŐT vagy MINI SZÍNKÁRTYÁT!