Egyik nagy előnye a kapszulagardróbozásnak az is, hogy a nyaraláshoz (vagy akármilyen más jellegű utazáshoz) akár percek alatt össze tudsz csomagolni. De ehhez, ugyanúgy mint egy szezonális kapszulagardrób összeállításához, tudatos (ha nem még tudatosabb) tervezésre lesz szükséged.

Az egész folyamatot egy saját példán keresztül szeretném most nektek bemutatni. 

A szezonális (ez esetben nyári) kapszulagardróbom tartalmát már eleve az adottságaimnak; személyiségemnek; életszakaszomnak; valamint életvitelemnek megfelelően állítottam össze, vagyis az előszűrés, azaz a személyre szabás már korábban megtörtént.

De mik lesznek azok a szempontok, amiket egy utazós/nyaralós kapszulagardrób összeállításánál kell ezeken felül figyelembe vennünk? Összeszedtem nektek egy pár lényeges támpontot, amit mindenképpen érdemes előre átgondolni.

Mi az úticél?

Hova készülsz? Tengerpartra/hegyekbe/nagyvárosba stb.? Esetleg ezek valamilyen variációjára?

Az utazás jellege

Kikapcsolódni/nyaralni mész vagy üzleti útra készülsz?

Kivel utazol?

Egyedül mész vagy a pároddal szöktök el pár napra? Esetleg családdal utazol? Az utóbbi esetében igencsak fontos szempont a gyerek(ek) életkora. Hiszen különböző korosztályú gyerekekkel különböző tevékenységeket lehet végezni, amikhez különböző öltözék szükséges.

Mivel utazol?

Autóval mész vagy repülővel? Esetleg motoros túrára készülsz? Autós utazásnál általában kevésbé korlátozott az a ruhamennyiség, amit magunkkal vihetünk, mint mondjuk egy motoros túránál vagy repülős kiruccanásnál.

Pottyászméret 

A ruhák mennyisége függ attól is, hogy milyen poggyásszal utazol. Bele kell férned egy kézipoggyászba vagy nagybőrönddel, esetleg több csomaggal utazol?

A tervezett tevékenységek

Milyen tevékenységekből fog állni az utad: strandolás; hegymászás; városnézés; tárgyalás; üzleti vacsora stb.? Írd le őket számszerűsítve, és lehetőleg százalékos megosztásban is.

Az utazás hossza

Mennyi időre mész? Hiszen nem ugyanazt a mennyiséget csomagoljuk be egy hosszú hétvégére, mint egy 2 hetes nyaralásra.

Éghajlat/időjárás 

Milyen a választott helyszín éghajlata, illetve milyen időjárás várható az utazás idejére? Szükséged lesz meleg ruhára/esernyőre, vagy egy trópusi sziget lesz az úticél?

 

Az alábbi kapszulagardróbot a következők alapján állítottam össze:

 • tengerparti nyaralás
 • 8 nap
 • családdal (7 éves gyerekkel)
 • repülőgéppel
 • 50% strand; 20% városnézés; 20% kirándulás; 10% vacsora
 • kézipoggyász
 • zömében napos 25-30 fok, helyenként záporokkal

A nyári kapszulagardróbomból kiindulva, és a fenti szempontok figyelembe vételével sikerült nagyon rövid idő alatt összeállítani egy olyan ruhatárat, ami belefért mindössze egy kisbőröndbe, és garantáltan ki fog szolgálni a nyaralás alatt.

 

Te hány bőrönddel indulsz nyaralni? Túl sokmindent cipelsz feleslegesen, mégis mindig van valami, ami kimarad? Vagy már profinak számítasz benne?

 

Legyen neked is kapszulagardróbod!

 

Ha kedvet kaptál Te is ahhoz, hogy kapszulagardróbból öltözködj, de túl nagy falatnak érzed mindezt egyedül megvalósítani, akkor számos szolgáltatásom és termékem közül választhatsz:

 1. Ha úgy érzed nekivágnál egyedül, csupán egy kis útmutatásra lenne szükséged, akkor töltsd le a Személyre szabott kapszulagardrób című eBook-omat!
 2. Ha nem kísérleteznél egyedül, hanem inkább rám bíznád a tervezés részét, akkor jelentkezz a Kapszulagardrób Tervezés szolgáltatásomra!
 3. Ha pedig belevágnál, de gyakorlatilag a 0-ról indulsz, és esetleg egy egész csomagban gondolkozol, akkor jelentkezz a Kapszulagardrób Coaching szolgáltatásomra!
 4. Ha pedig a kapszulagardróbod harmonikusabb színösszeállításához keresel segédletet, akkor rendeld meg a színtípusod szerinti színlegyezőt vagy mini színkártyát!