Egy korábbi blogbejegyzésemben már megosztottam veletek pár hasznos tippet a tudatos ruhaszelektálással kapcsolatban. Most pedig vegyünk újabb szempontokat górcső alá. Nézzük is, mi az a 8 ruhadarab, aminek nincs helye egy tudatosan összeállított ruhatárban:

1. Az olyan ruháknak, amik nem jók rád

Itt az ideje búcsút mondani azoknak a ruháidnak, amik vagy túl nagyok, vagy túl kicsik, esetleg nem a testalkatodnak vagy az életvitelednek megfelelőek! Ha az a mondat lebeg a szemed előtt, hogy “egyszer majd jó lesz”, akkor jusson eszedbe, hogy a ruhatárunk értünk van, és nem fordítva! Nem kell neked megváltoznod csak azért, hogy egy adott darab jó legyen rád. Egyszerűen cseréld le őket olyanokra, amelyek téged szolgálnak!

2. Az olyan cipőknek, amik kényelmetlenek

Ha jól érzed magad a ruháidban, és nem feszengsz bennük, akkor ez a kinézetedre is hatással lesz. Sokszor lehet találni kényelmes és ezzel egyidőben szép lábbeliket, de ha kénytelen vagy kompromisszumot kötni, akkor elsősorban a kényelmes és jó tartást biztosító cipőket részesítsd előnyben!

3. A még mindig címkés ruhadaraboknak

Mindig oka van annak, hogy nem viselted azokat a darabokat, amiken még ott lóg a címke. Ints búcsút nekik!

4. A lelkiismeret-furdalást okozó ruhadaraboknak

Itt az ideje megválni a bűntudattól és azoktól a ruhadarabjaidtól, amik lelkiismeret-furdalást okoznak, mert:

  • túl sokat költöttél rájuk
  • ajándékba kaptad, de sosem viselted őket
  • megvetted, de soha nem tetszettek igazán vagy nem is volt rájuk szükséged

Nem is gondolnád mekkora tehertől szabadítod fel magad, ameddig meg nem válsz tőlük.

5. Azoknak a ruhadaraboknak, amiket már nem lehet megjavítani

Ha már nem lehet megvarrni, befoltozni, vagy festeni, akkor használd őket valami másra, mondjuk takarításhoz. Vagy add oda olyannak, aki még hasznosítani tudja!

6. Az esküvői ruhádnak

Miért ne adnád vagy adományoznád el, mielőtt divatja múlt lesz, beporosodik, besárgul, vagy elöregszik a szekrényedben? Ha szentimentális okokból tartanád meg, akkor vágj ki egy darabot a belsejéből és azt tartsd meg! A ruhádról készült esküvői fotók is segítenek majd abban, hogy a szép emlék megmaradjon.

7. Azoknak a ruhadaraboknak, amiket a gyerekeidnek szánsz

Hidd el, ők valószínűleg nem a Te ruháidat szeretnék majd viselni. Arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem biztos, hogy nekik is ugyanazok a színek és fazonok lesznek előnyösek, mint neked.

8. A vágyott életednek megfelelő ruhadaraboknak

Vannak olyan ruhadarabjaid a szekrényben, amiket egy nem létező életedbe szántál? Ne legyen! Öltözz a jelenlegi életednek megfelelően

A Te ruhatárad tartalmaz még ilyen darabokat? Melyik ponton kell még dolgoznod?
Ha inkább rám bíznád ennek a munkának a nagy részét, akkor keress bátran és segítek! A személyes Gardróbrendezés és Online Gardróbrendezés szolgáltatásaim során ilyen minimalista szemléletű szempontoknak megfelelően is szelektáljuk a ruhatárad tartalmát.